Program

Golf-, safari- og vintur i påsken 14. - 31. mars 2008.

Dette blir garantert ditt livs golfferie!

Tre ting på en gang? Kan det være mulig, tenker du kanskje nå? Og det er det, for Sør-Afrika har alt dette, og mer til. Det er bare å velge og vrake!

I samarbeid med en lokal sør-afrikansk turoperatør, og basert på egne erfaringer fra tidligere besøk i Sør-Afrika, dog uten å spille golf, har vi nå utarbeidet et detaljert program for denne turen, som blir vesensforskjellig fra våre årlige turer til Thailand. På denne turen vil vi reise over hele dette veldige landet, fra Kruger Nasjonalpark i nordøst til Kapp det Gode Håp i sørvest. Innkvartering skjer på 3 og 4-stjerners hoteller. Hotellene har god beliggenhet i forhold til severdigheter og folkeliv og, ikke minst viktig, golfbaner!

Ved første øyekast synes du sikkert at turen er dyr, men av programmet nedenfor ser du raskt det er utrolig mye som er inkludert sammenlignet med en reise til for eksempel Thailand. Her har du programmet slik det ser ut i skrivende stund:


DAG 0, fredag 14. mars

Vi reiser fra Oslo på formiddagen, og bytter fly i London. Derfra flyr vi nonstop med jumbojet fra South African Airways til Johannesburg, hvor vi er fremme.DAG 1, lørdag 15. mars

… om morgenen. Der blir vi møtt av vår sertifiserte guide som vil være sammen med oss på hele turen. Vi går om bord i en stor og moderne turistbuss, og starter turen mot Phalaborwa via The Magoebaskloof Pass i Drakensbergfjellene. Turen er lang, faktisk 50 mil, men de første 33 milene går på motorveien N1 til Polokwane (Pietersburg). Der svinger vi av mot Phalaborwa og kjører inn i fjellene. Underveis stopper vi for å spise lunsj. Prisnivået i Sør-Afrika er lavt i forhold til hva vi er vant til, så du finner deg sikkert raskt til rette her. Vel fremme i Phalaborwa tar vi inn på ”The Hans Merensky Golf and Estate”, der vi bor midt på en av Afrikas ”villeste” golfbaner. Nå er det på tide å pleie en reisetrett kropp, for det er maaange timer siden vi hadde en seng til disposisjon…


DAG 2, søndag 16. mars

Etter en solid, og ikke for tidlig frokost er vi klar for den første golfrunden i Sør-Afrika på The Hans Merensky Golf Course. Banen grenser til Kruger National Park, (ingen gjerder her!) og her skal du ikke bli overrasket om spillet blir hindret av impalaer, giraffer eller vortesvin, og da er det jo godt å vite at en lokal regel gjør det mulig å reparere hovmerker på greenene før du putter! Det er ikke lurt å lete etter baller i vannhindrene, for noen av dem er hjem for både krokodiller og flodhester. Og de er ikke tamme! Det er ingen av de andre dyrene du kan møte på banen heller!

Etter golf og lunsj, blir det en liten utflukt til The Amarula Fruit Destillery hvor vi får se produksjonen av en likør som er svært lik Bailey`s. Selvsagt får vi også smaksprøver.

Ikke-golfere: Morgensafari i åpen bil. Ellers en avslappende dag ved svømme- bassenget, eller utforsking av bushveldbyen Phalaborwa, som ligger nær banen.


DAG 3, mandag 17. mars

Denne dagen starter vi i grålysningen, og drar på safari i Kruger Nasjonalpark i åpne biler. Kruger er en av verdens største viltreservater (ca 300 km x 50 km, som tilsvarer en 50 km bred stripe fra Oslo til Otta!), og vi skal ”jakte” på ”The Big 5”, som er løve, elefant, nesehorn, leopard og kapp-bøffel. Noen garanti for hva vi får se kan naturlig nok ikke utstedes, men en opplevelse blir det uansett. Ettermiddagen kan benyttes til en runde golf, eller avslapning ved bassenget for de som ønsker det. Ellers intet program.

Ikke-golfere: Intet spesielt program.


DAG 4, tirsdag 18. mars

Vi forlater Hans Merensky tidlig om morgenen og reiser til Tshukudu Private Game Reserve hvor vi deltar i en morgensafari til fots i bushen. Dette sies å være en helt spesiell opplevelse, for med oss på turen er en tam gepard, en løve, og en elefant! (Hvis de ikke har blitt for voksne og uregjerlige til vi kommer) Etter turen spiser vi en diger felles frokost, før vi forflytter oss til The Sabi River Golf Course i Hazywiew for dagens runde.  Denne banen er ranket blant de 10 beste i Sør-Afrika, og vannhindre med assortert innhold av ikke spesielt vennligsinnet dyreliv er i spill på flere av banens 18 hull! Husk å ta med nok baller, for her leter man ikke i vannhindrene!!

Ikke-golfere: Utflukt til småbyene Sabi og White River for shopping/sightseeing. 

Om kvelden ser vi på Shangane Cultural Experience, et show med lokal dans på Perrys Bridge Hollow Hotel, hvor vi bor denne natten. Middag i forbindelse med showet inngår i prisen. Dette hotellet er en oppgradering i forhold til tidligere program.


DAG 5, onsdag 19. mars

Dette blir den store, laaaange reisedagen. Vi skal forflytte oss et par tusen kilometer i tre etapper.

Vi setter kursen mot Johannesburg med buss, og flyr derfra direkte til Port Elizabeth som er starten på den såkalte Garden Route mellom Port Elizabeth og Cape Town. Fra flyplassen kjører vi buss til Knysna, og The Russel Hotel, hvor vi blir i tre dager, og vi hviler ut etter en lang dags reise.

Dette blir i sannhet en lang dag med kontinuerlig reise, men vi har valgt denne løsningen, fremfor å sjekke ut og inn av hoteller uavlatelig. Og vi får se masse underveis, så kjedelig blir det ikke.

Ikke-golfere: Intet spesielt program.


DAG 6, torsdag 20. mars

Vi kjører en kort tur til den koselige byen Plettenberg Bay, og spiller Goose Valley Golf Course, og hygger oss med lunsj etter runden, før vi reiser tilbake til Knysna. Kvelden til fri disposisjon.

Ikke-golfere: Utflukt til Monkeyland i Plettenberg bay.


Dag 7, fredag 21.mars

Ny golfrunde, og denne dagen på Pezula Golf Club, som er en internasjonal mesterskapsbane, og regnet som en av de tøffeste banene man kan gi seg i kast med i denne delen av verden. Den er også regnet blant landets ”Topp 10” baner. Vakkert beliggende over klippene ned mot det Indiske Hav. Dette blir en ”høydare”, og trolig turens råeste runde! Og vi skal ”knuse” banen! Eller blir det omvendt? OBS! Denne banen har hcp-krav på 24 for menn og 36 for kvinner, så for de som har behov – her er det ut og senke seg i løpet av sommeren. Men hvis det bare er noen få spillere over grensen, går det trolig bra!

Ikke-golfere: Dagen fri i Knysna med lett spadsering og shopping. Her kan det arrangeres turer til Oudshoorn, som er senter for landets strutseindustri, og like ved ligger The Cango Caves, som er fantastiske dryppsteinshuler. Jeg har vært der, og kan anbefale turen!

På ettermiddagen har vi chartret en hjulbåt og reiser på solnedgangscruise på the Knysna Lagoon. Om bord får vi servert en 3-retters gourmetmiddag. Drikke inngår ikke, men vi har tilgang til en velassortert bar, og et godt vinkart. Etter båtturen kan vi hygge oss om bord til det er på tide å dra tilbake til hotellet. Knysna er viden kjent for sin sjømat, og Knysna Oysters er berømte over hele Sør-Afrika.


DAG 8, lørdag 22. mars

Vi sier adjø til Knysna, og starter bussturen til Stellenbosch gjennom vakre landskaper, langs the Garden Route. Underveis stopper vi i Mossel Bay, og besøker Diaz Maritime Museum og det gamle ”Post Office Tree”. Når vi nærmer oss Stellenbosch, kjører vi over Sir Lowry`s Pass hvor vi får en fantastisk utsikt over landskapet rundt oss. Vi sjekker inn på Stellenbosch Hotel midt i det gamle bysentrum. Selve hotellbygningen er mer enn 300 år gammel, og fredet som et nasjonalt monument, men den er selvsagt totalrenovert og moderne. Intet program resten av dagen, men her kommer du ikke til å savne muligheter for en tur på egenhånd i et koselig, gammeldags bymiljø.

Ikke-golfere: Intet spesielt program.


Dag 9, søndag 23. mars

I dag spiller vi Stellenbosch Golf Course som ligger blant vinmarker og fjell. Banen var vertskap for verdensmesterskapet for amatører (lag) i 2006, og South African Open har også vært spilt her. Med andre ord: En ekte mesterskapsbane! Og ny ”baneknusing”? Men hvem knuser hvem?

Ikke-golfere: får en guidet fottur i Stellenbosch som er Sør-Afrikas nest eldste by etter Cape Town. Program for kvelden ikke fastlagt.


Dag 10, mandag 24. mars

Etter en avslappende frokost, legger vi ut på en vintur i områdene rundt Paarl, Franshoek og Stellenbosch, slik at vi kan smake noen av de gode vinene som landet kan frembringe. På en av vingårdene spiser vi lunsj. Vinområdene rundt disse små byene er utrolig vakre, og den som glemmer kameraet kommer til å angre resten av livet! Kvelden er til fri disposisjon

Ikke-golfere: Intet spesielt program.


Dag 11, tirsdag 25. mars

Vi pakker oss ut av Stellenbosch Hotel og setter kursen for Cape Town, ca 50 km unna. Underveis stopper vi på Paarl Golf Course, hvor vi spiller en fantastisk runde golf, og spiser lunsj. Vel framme i Cape Town innlosjeres vi på Cape Town Lodge, sentralt i byen. Dette er siste overnattingssted på turen. Kvelden til fri disposisjon.

Ikke-golfere: Utflukt til Cape Town, med båttur til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt som fange i 19 år.


Dag 12, onsdag 26. mars

Etter frokost tar vi kabelbanen opp på Table Mountain, 1000 m over byen, hvor vi får en fantastisk utsikt over byen og de omkringliggende distrikter. Vel nede igjen, gjør vi oss klar til en ettermiddagsrunde på Rondebosch Golf Course nær byen, og med Table Mountain som et fantastisk sceneteppe. Kvelden til egen disposisjon, og nå kan det sikkert passe med en tur ned til V&A Waterfront, som er Cape Towns ”Aker Brygge”. Vi bor i kort avstand fra det meste i Cape Town.

Ikke-golfere: har fri etter morgenturen, og det finnes gode muligheter for å arrangere utflukter.


Dag 13, torsdag 27. mars

Dagen for den store sightseeingturen, the South Peninsula Tour. Via Hout Bay kjører vi halvøya syd for Cape Town på Atlanterhavssiden via Chapmans Peak ned til Kapp det Gode Håp, hvor Atlanterhavet og det Indiske Hav møtes. Her kan du gå opp til fyret, og få en fantastisk utsikt over selve Kapp-punktet. Det er mange som tror at dette er Afrikas sydligste punkt, men det er det ikke! Det heter Cape Aghullas, ligger lengre øst, og er på langt nær like kjent. Sjekk kartet, så ser du det med en gang!

På vei tilbake til Cape Town følger vi kysten langs False Bay til The Boulders Beach Penguin Colony (verdens nordligste pingvinbestand) før vi fortsetter via den idylliske havnebyen Simonstown til Groot Constantia Wine Estate. Dette var en av Sør-Afrikas første vingårder, og ble etablert i 1685. Vi smaker selvsagt på stedets produkter. Vakre historiske bygninger, og med en restaurant, hvor vi spiser lunsj. Program for kvelden ikke fastlagt.


Dag 14, fredag 28. mars

Vi spiller en morgenrunde på en av Cape Towns mest populære baner, Westlake Golf Club. Etter runden spiser vi lunsj i klubbhuset. Program for kvelden ikke fastlagt.

Ikke-golfere: Heldagsutflukt til vestkysten nord for Cape Town.


Dag 15, lørdag 29. mars

Program ikke fastlagt, men en tur til Robben Island, fangeøya der Nelson Mandela satt fengslet i 19 år kan være spennende. Øya ligger en kort båttur fra sentrum. Ellers er det nok å finne på i Cape Town, så vi får nok dagen til å gå. En ekstra golfrunde kan jo være en mulighet, men lørdager er ofte reservert for medlemmer. Men vi prøver hvis det er interesse!

Felles avslutningsmiddag om kvelden.


Dag 16, søndag 30. mars

Hjemreise, direkte fra Cape Town via London til Oslo.


Dag 17, mandag 31. Mars

Vel hjemme i Oslo igjen, fulle av opplevelser, og innspilt og klar til en ny sesong på hjemmebane

Reisen arrangeres i samarbeid med en lokal reiseoperatør i Sør-Afrika, og en offentlig godkjent guide vil reise sammen med oss på hele turen, slik at vi får maksimalt utbytte av alt vi ser og opplever. Bevæpnete viltvoktere (rangers) følger oss på safariene.


I turens pris inngår:

Fly Oslo - Munchen - Johannesburg, Johannesburg - Port Elizabeth, Cape Town - Munchen - Oslo. 

Transport av 15 kg golfbag på alle strekninger med South African Airways. Det kan bli tillegg for Oslo-London-Oslo hvis SAS setter seg på bakbeina. Og det gjør de nok…. 

Overnatting i 15 netter på 3- eller 4-stjerners hoteller med frokost

8 runder golf med caddie eller golfbil (ditt valg, men caddie er ikke tilgjengelig på alle baner)

Kulturshow og middag dag 4

Alle utflukter som er spesifisert i programmet

Inngangspenger på spesifiserte utflukter

Solnedgangscruise med 3 retters gourmetmiddag dag 7

Busstransporter med luftkondisjonert luksusbuss, samt all transport til/fra golfbanene.

Avgifter/tips til porters (bærere som håndterer bagasje)

En liten gave fra vår lokale arrangør.

Vi forbeholder oss rett til justeringer av program og pris ved uforutsette endringer.

Kommentarer:

1)     Vi har blitt oppgradert i Hippo Hollow, og som det fremgår av hjemmesiden, bor vi på et meget elegant boutique-hotel med alle fasiliteter, vegg i vegg med det opprinnelige.

2)     Vi flyr fra Johannesburg til Port Elizabeth i stedet for til George. Dette har sammenheng med lastekapasiteten på flyet. Siden alle reiser med golfbager vil vi jo gjerne ha dem med oss. Det betyr en lengre busstur til Knysna, men fram kommer vi.

3)     Vi får en egen, chartret hjuldamper på the Knysna Lagoon, og om bord får vi servert en 3-retters gourmetmiddag ekskl. drikkevarer.

4)     Vår lokale leverandør tar naturlig nok forbehold om uforutsette prisøkninger, men golf, hoteller er bestilt og bekreftet, så noen dramatiske endringer blir det nok ikke.

5)     Merk også hcp-krav på Pezula Golf Club. 24 for herrer og 36 for damer. Men litt slingringsmonn har vi nok.

6)     Prisen er basert på 28-32 deltagere

Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor