Komme seg til / overnatting

Hvordan komme seg til Thailand?
Det er langt til Thailand, derom hersker ingen tvil. For deg som har reist langt med charterfly, tenker du sikkert med gru på 10-11 timer non-stop i et trangt flysete. Men det er her du skal stoppe, og reflektere litt.

Langdistanse rutefly har vesentlig bedre benplass enn på charter. De fleste fly går om natten begge veier, og det er mørkt og stille om bord, for de fleste sover. Du slipper mellomlanding, som er vanlig på charter til Phuket. Alle rutefly går til Bankok, som har meget gode forbindelser til andre byer i Thailand, og hele Fjerne Østen.

Du kan velge mellom daglige avganger med SAS, Lufthansa, KLM, Thai, Finnair, Air France, Crossair (Swiss), British Airways og Austrian Airlines. Men en ting skal du huske på å sjekke nøye, nemlig ventetiden når du bytter fly i Europa, eller Skandinavia. Ofte er det slik at de billigste billettene kan medføre lange ventetider. Dette er kun interessant hvis du er veldig glad i flyplasser…

Skal du ha med golfbagen, lønner det seg ofte å undersøke hva det koster. KLM er ofte billigst på pris, men når du er ferdig med å betale for golfbagen, kan du ende opp med en stygg overraskelse.

Vi har benyttet Finnair jevnlig i flere år. De er punktlige og pålitelige, og det er deilig å bytte fly på en liten flyplass, fremfor å kjempe seg fram gjennom uendelige korridorer i maurtuer som Heathrow, Frankfurt eller Schiphol.

SAS og Thai flyr både fra Stockholm og København og er gode alternativer.

Vel gjennom passkontrollen og tollen i Bangkok, møtes du av vår lokale representant, som transporterer deg til Hua Hin, og deretter kan du stort sett glemme alt, bortsett fra å stå opp i tide for henting til dagens golfrunde.

Mitt personlige valg? Jeg sitter mye heller på en 10-timers flytur til Thailand enn 5-6 timers charter til Kanariøyene. Men det er mitt valg – og kanskje det blir ditt når du har prøvd en gang?


Overnatting i Thailand
I Hua Hin bruker vi Nilawan Guest House som basisinnkvartering. Dette er et enkelt hotell, som ligger i en liten blindgate, med flere lignende ”herberger”. Hotellet ligger ca 1 km syd for sentrum, og du kan gå, eller ta taxi (50 Baht eller kr 8 for 1-10 personer). Motorsykkeltaxi er populært, og koster 20 Baht.  Du får ingen stor tropisk have, men det tar 2 minutter å gå ned på den 5 km lange sandstranden, hvor du kan leie billige solstoler og parasoller, spise lunsj og slukke tørsten.

Rommet har selvfølgelig bad, kabel-TV, telefon, kjøleskap, aircondition, og en liten balkong. Vår erfaring er at rommet stort sett brukes kun når du skal dusje, skifte eller sove, og det er jo surt å betale for et dyrt rom, som du knapt opplever i våken tilstand. Når flere reiser sammen, blir restauranten på fortauet straks samlingspunktet for alle, til alle døgnets tider, for den stenger aldri…. Prisene i restauranten kan ikke skremme noen, for en velsmakende varm middags- eller lunsjrett koster  ikke mer enn 12-16 kroner. Du har tilgang til en internettkafe med bredbånd til kr 10 pr time.

Servicen er upåklagelig og vennlig, og frokost er selvfølgelig inkludert i romprisen. Og det er faktisk ganske hyggelig å komme nærmere thailandsk dagligliv, enn du gjør på store turisthoteller. I ”Lyckliga gatan”, som stedet ble døpt under fjorårets tur, finner du en lite nærkjøp, en skredder og et par massasjeforretninger og frisører. Med andre ord alt du trenger for en behagelig og avslappet ferie!

Hvis du ønsker å oppgradere bostandarden, kan vi selvfølgelig ordne dette mot et pristillegg.  Det finnes alt fra internasjonale hotellkjeder, til moderne, nye ”boutique hotels”. Verdens beste spahotel, Chiva Som, ligger 3 km syd for sentrum, så hvis du er ute etter å bruke kr 3000 pr person/døgn, kan vi ordne det også.

Valget er altså ditt, og vi bistår mer enn gjerne med ”råd og dåd”, slik at du får en ferie tilpasset dine ønsker og forventninger. Og vi er sikre på at du blir fornøyd, uansett hvilket alternativ du velger.

For mer informasjon om Thailand kan du klikke på denne lenken


Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor