Gruppetur 2013
 Golf i Sør-Afrika i påsken 2013 – en fantastisk tur med golfbaner og opplevelser du aldri kommer til å glemme!

Ta deg en tur gjennom programmet nedenfor, klikk på linkene til baner og hoteller, og vi føler oss ganske trygge på at du er enig med oss!

Vi har vært i Sør-Afrika en gang før (påsken 2008) med en gruppe på 28 personer. Den gangen reiste vi fra Krugerparken i nordøst til Cape Town i sydvest. En fantastisk tur med uforglemmelige opplevelser, men en krevende reise. Vi benytter samme lokale arrangør som sist, så vi er i de beste hender.

Denne gangen skal vi holde oss i Kapp-provinsen, og konsentrerer oss om golf på baner av verdensklasse i Cape Town, langs the Garden Route, og selvsagt i vindistriktene i Paarl, Stellenbosch og Franschoek. I tillegg overnatter vi på Garden Route Game Lodge på veien til Stellenbosch, så vi får en safaridose.

Vi er fremdeles tidlig i planleggingsfasen, men hele opplegget i Sør-Afrika er fastlagt og foreløpig priset allerede. Flyprisen derimot, er det for tidlig å fremforhandle nå, men vi håper på å ha totalpakken priset før sommeren.

Usikkerhetsmomenter finnes alltid, og de viktigste er valutakurs og oljepris, så vi må ta et forbehold om endelig pris. Men disse faktorene gir nok kun mindre endringer, hvis ikke valutakurser og oljepris går helt bananas.

Nedenfor finner du programmet slik det ser ut i skrivende stund. Vi har holdt kommentarene kortform men for all del, bruk linkene for det de er verdt. Selvskryt skal man lytte til, for det kommer fra hjertet.

Og slik er programmet:

Dag 1, onsdag 20. mars

Avreise fra Oslo med British Airways via London kl. 11.30. Flytiden til Cape Town er ca. 11 timer og siden det er natt, blir det god anledning til en blund underveis. 

Dag 2, torsdag 21. mars

Ankomst Cape Town kl. 07.00. Vi blir møtt av vår turguide, som blir med oss på hele reisen, og tar inn på City Lodge, på Victoria and Albert Water-front, rett under Table Mountain. Resten av dagen er avsatt til akklimatisering og hvile. Tidsforskjellen mellom Sør-Afrika og Norge er kun en time, så ”jet-lag” slipper vi.

Dag 3, fredag 22. mars

Vi starter med en god frokost, før vi setter kursen mot Atlantic Beach Golf Club, hvor vi har utslag fra 11:30. Lett å like seg her!

Dette er også dagen for den store sightseeingturen, the South Peninsula Tour. Via Hout Bay kjører vi halvøya syd for Cape Town på Atlanterhavssiden via Chapmans Peak ned til Kapp det Gode Håp, hvor Atlanterhavet og det Indiske Hav møtes. Her kan du gå opp til fyret, og få en fantastisk utsikt over selve Kapp-punktet. Det er mange som tror at dette er Afrikas sydligste punkt, men det er det ikke! Det heter Cape Aghullas, ligger lengre øst, og er på langt nær like kjent. Sjekk kartet, så ser du det med en gang!

På vei tilbake til Cape Town følger vi kysten langs False Bay til The Boulders Beach Penguin Colony (verdens nordligste pingvinbestand) før vi fortsetter via den idylliske havnebyen Simonstown tilbake til hotellet.

Vi mistenker at noen av deltagerne kanskje har vært på denne turen før, slik at du denne dagen har valg mellom golf og sightseeing.

Dag 3, lørdag 23. mars

I dag slår vi ut på Steenberg Golf Course, som ligger litt syd for Cape Town fra kl. 09.00 Etter golf og lunsj, eller sightseeing har du resten av dagen til disposisjon i Cape Town.

Også denne dagen har vi et alternativ til golf, nemlig en tur ut til fangeøya Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i 19 år. Deretter er det en mulighet for en tur med taubanen opp til toppen av Table Mountain, 1000 meter over byen. Utsikten er bare fantastisk!

Dag 4, søndag 24. mars

Etter frokost laster vi opp bussen, og setter kurs for Mossel Bay, som er startstedet for the Garden Route. Her slår vi leir i Diaz Beach Hotel and Resort. Hotellet ligger på stranden mot det indiske hav, og her skal vi faktisk bli 6 netter. Turen går over det spektakulære Sir Lowrie’s Pass, og gjennom slettelandet innenfor kysten, og er ca 40 mil. Tiden etter ankomst til fri disposisjon.

Dag 5, mandag 25. mars

I dag blir det en opplevelse av de sjeldne, nemlig Pinnacle Point Golf Course, med utslag fra kl. 09:00. Darren Clark oppsummerte sitt møte med denne banen slik: Med det fantastiske været, og et terreng som tar pusten fra deg, er dette er den beste banen på hele kloden. Og han har jo spilt noen, og burde ha solid bakgrunn for egne meninger!

Dag 6, tirsdag 26. mars

I dag har vi en lat morgen og spiller en ettermiddagsrunde på Mossel Bay Golf Course, som faktisk er den nest eldste banen i Sør-Afrika, (1905). Klubben er kjent for at: You can see the sea from every tee.

Lyst til å gjøre noe annet enn å spille golf? Her kan vi arrangere tur til Oudshoorn og se på strutseoppdrett, etterfulgt av en tur til The Cango Caves (fantastiske dryppsteinshuler, jeg har vært der) og Cango Wildlife Ranch.

Dag 7, onsdag 27. mars

I dag blir det heldagsutflukt til Knysna, og Pezula Golf Course, som med sin beliggenhet i skråningene ned mot Det Indiske Hav, har noen virkelig spektakulære hull. Og når du skal opp igjen, er du glad du har golfbil! Etter runden og en avslappende lunsj i det vakre klubbhuset setter vi kursen for Knysna, hvor vi rusler rundt og kanskje handler litt, før vi drar ut på the Knysna Lagoon med en hjulbåt. Om bord får vi servert en 3 retters middag i solnedgangen, før vi tar bussen hjem til Mossel Bay.

Dag 8, torsdag 28. mars (Skjærtorsdag)

I dag spiller vi Oubaai Golf Course som er designet av Ernie Els. En virkelig mesterskapsbane, med et klassisk linkspreg, hvor vinden kan spille en betydelig rolle. Brede fairwayer kompenserer litt, men velplasserte? bunkere kan komme i spill. Ikke overraskende regner Ernie denne som en av sine absolutte favorittbaner.

Noe annet enn golf? Oubaai Spa kan by på et utvalg av behandlinger for en sliten kropp.

Dag 9, fredag 29. mars (Langfredag)

I dag skal vi tilbake til Pinnacle Point igjen, og er selvfølgelig klare til å knuse bane?

Dag 10, lørdag 30. mars (Påskeaften)

I dag er det Mossel Bay Golf Club igjen. Klarer vi å unngå de fellene vi gikk i forrige gang, tro?

Hvis du har lyst til å gjøre noe annet kan det arrangeres tur til Seal Island rett utenfor byen, og deretter en tur til Diaz Maritime Museum.

Dag 11, søndag 31. mars (1. Påskedag)

Etter frokost pakker vi bussen, og setter kursen for Garden Route Game Lodge. Etter en avslappende ettermiddag ved bassenget gjør vi oss klar til vår første safaritur med åpen bil. Turen ledes av erfarne vilteksperter. Både løver, elefanter og nesehorn, samt bøfler, giraffer og en rekke antilope-arter er å se. Om kvelden blir det felles middag i anleggets ”boma”, som er en tradisjonell afrikansk inngjerdet uteplass ofte med bål i midten.

Dag 12, mandag 1. april (2. Påskedag)

I dag starter vi med en morgensafari i soloppgangen, før vi drar tilbake til leiren for frokost. Deretter laster vi igjen opp, og setter kursen for vinområdet rundt Stellenbosh, som er Sør-Afrikas nest eldste by. Etter at vi er fremme, er resten av dagen til disposisjon i denne vakre byen.

Dag 13, tirsdag 2. april

I dag har vi fri fra golf, og legger ut på en vintur i Paarl, Franschoek og Stellenbosh. Området er utrolig vakkert, og vi legger opp til lunsj på en av vingårdene, som har ypperlige fasiliteter.

Kvelden fri til å nyte livet på hotellet, eller inne i byen.

Dag 14, onsdag 3. april

Enda et golfhøydepunkt, for i dag skal vi spille Pearl Valley Golf Club, som er designet av Jack Nicklaus. Banen har flere ganger vært vertskap for South African Open, og er en virkelig juvel blant banene i Sør-Afrika. Den er rangert som den 3. beste banen i SA, og det sier ikke så lite!

Dag 15, torsdag 4. april

Alle gode ting har dessverre en ende, og i dag er det tid for hjemreise. Vi sjekker ut av hotellet og reiser til De Zalze Golf Club, hvor vi spiller vår siste runde blant vinmarkene i Stellenbosch. Etter runden og en dusj, slapper vi av med lunsj, før vi setter kursen for flyplassen, og den lange reisen hjem.

Dag 16, fredag 5. april

… og da vi kom hjem var alle enige om at det hadde vært en fin tur!

Vi ankommer Oslo på formiddagen den 6. april, og har helgen til å fordøye inntrykkene, før hverdagen venter igjen. Men snart åpner våre hjemlige baner, og vi har en lang herlig golfsommer foran oss!

Dette er inkludert i turens pris, når den er klar:

- Hotell med frokost i 14 netter
- All transport, også t/r banene alle spilledager
- 10 stk 18-hulls golfrunder inklusive golfbil
- Cruise med middag på Knysna Lagoon dag 7
2 safariturer og middag på Garden Route Game Lodge

For de som ønsker alternativer til golf, spesielt i Cape Town, regner vi med at sightseeing helt eller delvis vil dekkes av ikke benyttet greenfee. Nærmere opplysninger senere.

Og det skulle ikke forbause oss, om vi i god GolfFerie-tradisjon, finner plass til noen (gratis) felles arrangementer (Lunsj/middag) ut over det som er nevnt ovenfor. Den tid, den glede!

Pris: 32.400,-

Enkeltromstillegget er kr. 2.355,-

Turen blir som vanlig ledet med stødig hånd av undertegnede, assistert av assisterende reiseleder og ”Hæp-dame” Kari!

Som vanlig på våre turer, får du en fyldig informasjonsmappe i god tid før reisen starter.

2 ledige plasser!!!

Påmelding

Da er det bare å surfe på linkene og drømme seg bort!

Med vennlig hilsen Reiseleder Steinar, ”Hæp-dame” Kari og Lars i Askim

 

Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor