Drømmegolf i Thailand 2016
Drømmegolf i Thailand, 16. 11 – 4. 12  2016.

Påmeldingene til denne turen var overveldende, og totalt hadde vi minst 60 personer innom listene våre i kortere eller lengre tid. Mange tidligere deltagere havnet på venteliste, så etter en grundig vurdering gikk vi for å prøve med 40 gjester denne gang. Tidligere har vi satt et “tak” på 32, for antallet bør være delelig med 8 for å utnytte kapasiteten med minibussene. Pga et sykdomsforfall kort før avreise ble totalen redusert til 38.
 
Med god planlegging, noen runder med start fra hull 1 og 10, og noen dager med litt senere avreise for de sist startende, fløt det hele på en god måte, uten forsinkelser eller komplikasjoner av noe slag. Så dersom det I fremtiden fremtiden skulle være like stor interesse for å delta, vet vi at det går greit med 40 deltagere!

Denne gang var det en  gruppe på 29 glade golfere som ble samlet på Nilawan om morgenen den 11., for 8 deltakerere hadde reist i forveien uka før for å ligge i treningsleir. Alle fløy med Thai's direkterute, og med en kraftig jetstrøm i ryggen, gikk turen ned på drøyt 10 timer.
 
Været.
Yr har en tendens til å bomme kraftig på sine varsler for Hua Hin. Det ble lovet den ene syndfloden etter den andre i den perioden vi var der. Resultatet var tilnærmet null nedbør, og bortsett fra et par kortvarige byger på kveld/natt, var det tørt som i en ørken, akkurat slik det pleier å være.
 
Klimaet generelt var behageligere enn i fjor, for nordøstmonsunen var hjertelig tilstede mesteparten av tiden, og da går det greit å utholde 30-32 plussgrader når dagen er på sitt varmeste. Og når forskjellen på dag- og nattetemperatur på det meste er ca 7 grader, er det ikke spesielt hustrig, hverken kveld eller morgen....

Golfbanene
Vi spilte denne gangen:
Palm Hills (3)
Sea Pines (1)
Majestic Creek (2)
Black Mountain (2)
Banyan (2)
Mida GC (2)
 
Den siste spilte vi i forbindelse med en overnattingstur til Mida GC for å få et avbrekk i den daglige tralten på Nilawan. Det er faltisk rimeligere å last opp en stor turistbuss, kjøre 20 mil, spille golf, overnatte på hotell, holde cocktailparty (medbragt ;-)) og gratis middag med drikke om kvelden, spise frokost og spille ny runde dagen etter, før bussturen tilbake, enn å bli i Hua Hin og spille to runder der!!! Dette frister absolutt til gjentagelse på neste tur!
 
Faktisk har vi vært på Mida GC før. Det var på vår første gruppetur i 2004, og da het banen Grand Garden. Nye eiere  har oppgradert anlegget til en riktig hyggelig standard.
 
Mida GC ligger langt ute i “purra” ca 35 km nordvest for Kanchanaburi. Hotellet består av moderne bungalower, som er spredd i en stor park rundt golfbanen. Banen er variert og utfordrende med gode spilleflater, og har normalt et fast klientell av koreanere som bor på stedet og spiller minst 2 runder hver dag. De starter så fort det lysner av dag, spiller en runde, inn for lunsj og en kort hvil, så ut igjen. Noen rekker sikkert 3 runder...
 
Vi benyttet sjansen til å arrangere en sightseeing til Broen over Kwai med besøk på krigskirkegården og krigsmuseet og en tur med “Dødens jernbane” for de som ikke hadde vært der før.
 
Prisen for et opphold her er meget attraktiv: Innkvartering i bungalow med frokost, så mye golf du orker å spille med golfbil og caddie koster ca kr 500 pr døgn.
 
Generelt om banene.
Vi har etterhvert et godt statistisk materiale over de banene vi spiller. Det er verdt å merke seg at Sea Pines er den desidert vanskeligste, selv om den slett ikke ser slik ut ved første øyekast. Men når gjennomsnittsscoren  i år ligger på 23 poeng, mens tilsvarende for Black Mountain er 30,5 poeng, er det innlysende at både lengde, vanskelighetsgrad og ikke minst slope gjør at disse banene skiller seg markant fra hverandre.
 
Order of Merit
Som vanlig hadde vi vår ettehvert tradisjonelle 10-runders konkurranse, hvorav 8 runder er tellende. De første rundene er nærmest en stillingskrig fra dag til dag, men når den 9. runden starter er det “moving day” hver dag når den dårligste runden kan strykes, og en forhåpentligvis bedre kan legges til.
 
De to siste dagene er det OoM som styrer spilleoppsettet, med lederball til slutt hver dag. Og for en finale det ble!  Utrolig hvor jevnt det blir etter totalt 180 tellende hull!!
Fra 1. til 4. plass skilte det kun 3 poeng (slag), så vi kan trygt si at spillerne i lederballen fulgte hverandre slag for slag i to dager! Og det var tett videre nedover på listen også. Og alle har hele tiden noen i nærheten av seg å konkurrere med.
 
Båtttur uten forviklinger.
Også denne gang hadde vi satt av tid til en båttur , denne gang med May Thai, en stor  “normal” båt med god dekksplass. Turen gikk ned Pak Nam Pran-elven og ut i åpent “hav”, før vi satte kursen sydover mot Monkey Island for å hilse på slekta. Vi ankret opp etter besøket og badet før vi fikk servert en utmerket lunsj. Deretter satte vi kursen mot fiskebankene, og selv om utbyttet ble magert for de fleste, fikk Arne en velvoksen White Snapper, som han dagen etter fikk servert helstekt på Nilawan!
 
Nilawan Invitational,
vår tradisjonelle turnering ble som vanlig avholdt på Palm Hills. Det ble en intens fight, som Jan F til slutt gikk seirende ut av, med Rolf S hakk i hæl på 2. plass, og Jan Trygve på 3. Mest kamp var det om 6. plassen som ble delt av hele 23 spillere!
Longest drive ble vunnet av Jan A og Liv, mens Erik tok closest to pin.
 
Golf and Wine Dinner på Banyan.
Dette har vi prøvd tidligere, og også i år klarte vi å inkludere opplegget i prisen for turen. Et imponerende langbord for 29 gjester var dekket på terrassen, og mens solen sakte dalte ned mot fjellene i Burma, ble vi servert en herlig 5-retters middag med 5 forskjellige viner. Et langbord med 180 glass (vi fikk vann også) som funkler i solnedgangen er et imponerende syn, og stemningen gjennom hele taffelet var upåklagelig. Dette blir definitivt gjentatt på neste tur! Tilbake på Nilawan ble det inntatt forfriskninger, og det ble spontan dansetilstelning i resepsjonen, hvor selv Madame og Kalle (utkommandert av Madame!) deltok!
 
Gullballen 2016
Dette er en årlig pris som henger svært høyt, og som utdeles for særskilte prestasjoner både på og utenfor golfbanen. Juryen hadde i år et rikt tilfang av kandidater og prestasjoner, så arbeidet var vanskelig, men juryen falt til slutt ned på følgende vinnere, som fikk sine velfortjente gullfargede baller:
 
Bunkerprisen, er en pris som henger svært høyt, og krever betydelig innsats! Prisen denne gang gikk til Lars, som i greenbunkeren på hull 14 på Sea Pines, kom seg ut etter 21 slag pluss et ukjent antall straffeslag for å treffe seg selv og medbragt utstyr under arbeidet.  Her  passer Harold's kommentar under en lignende seanse perfekt: Nå skjønner jeg hvorfor Hitler tok livet av seg i en bunker!!
 
Fuktprisen, gikk denne gang til Liv, som på veien ned fra Bangkok klarte å tømme et meget velfyllt og stort plastglass med hvitvin i fanget, noe som medførte ikke ubetydelig fuktighet forneden.
 
Houdiniprisen, gikk til Jan Trygve som i kamp med et gjenstridig sikkerhetsbelte til slutt måtte legge ryggen på setet i minibussen maksimalt ned og deretter åle seg ut av beltets meget faste grep. En prestasjon det virkelig står respekt av, og som avlørte smidighet og kampvilje langt utover det som kan forventes av eldre herrer på tur!
 
Vår mann Ford
Golfarrangør, hotellsjef, bookingsjef, transportsjef, refusjonssjef, servitør, forfrisknings-sjef og bartender i bussen, regnskapssjef, turarrangør, og ivrig golfer. Alltid smilende, og stråler som en sol fra morgen til kveld. Han har ett eneste svar, uansett hva vi ber ham om, og det er «NO PROBLEM!», etterfulgt av et strålende smil med glimt i øyet. Lurer du på hva en refusjonssjef er? Det er den personen som sørger for at du får refundert din forhåndsbetalte greenfee hvis du ønsker å stå over en runde hvis du føler deg utilpass, sliten, eller rett og slett vil ta fri fra golfen en dag. Ganske unikt, har vi latt oss fortelle, men hos oss er det en vel etablert praksis at du ikke betaler for tjenester du ikke benytter deg av.
 
Ford er navet i våre turer til Thailand, og han gjør det til en lek å legge opp program og aktiviteter. Uten ham ville det blitt adskillig mer komplisert, og den flyten vi har hatt i våre aktiviteter ville neppe vært den samme.
 
En drøm er realisert!
Jeg har lenge hatt en drøm om å kunne invitere Ford, hans kone Noi, og kanskje Fiat (hvis det passer med skolen) til Norge som æresgjester når vi arrangerer neste års Nilawan Invitational. GolfFerie sponser flybillettene, og de skal bo hos oss når vi ikke er på tur rundt I landet (hovedsaklig Vestlandet).
 
Det skal ikke stikkes under stol at kostnadsnivået her i Norge er en smule høyere enn i Thailand, så det  er det kanskje noen som vil være med på et spleiselag på løpende utgifter (lommepenger)? Vi kommer til å opprette en egen konto hvor du kan gi et bidrag til “livsopphold”. Alt vil gå til hotell på reise, inngangspenger m.m. Vi kommer tilbake til den saken en utpå våren en gang.
 
Reprise-reprise-reprise-reprise-reprise
HMS

(helse, miljø og sikkerhet) har etter hvert blitt et populært uttrykk i alle livets tilskikkelser. Vi skal her dvele litt ved bokstaven H for helse.
Litt ryggvondt og lettere forkjølelse var det eneste vi registrerte. Ellers var helsetilstanden på topp. Nedenfor skal vi behandle M for miljø. Mens S for sikkerhet overhodet ikke var noe tema, med andre ord ingen skader utover lett forspisning, og muligens andre selvforskyldte “skader”.
 
Miljø
Vi har sagt det før og vi kommer til å si det igjen: Vi i GolfFerie kan kun legge den tekniske rammen for turen. Innholdet er det deltagerne selv som bringer med seg. Og som vanlig ble ikke det noe problem. For dere viste raskt at dere er en samling usedvanlig ”sosiale dyr”. Og selv om mange deltagere hadde vært med til Thailand før og kanskje ville holde sammen, ble alle i løpet av kort tid en stor, glad vennegjeng som trivdes godt i hverandres selskap. Vi spilte mye golf, men vitser og kommentarer på løpende bånd, kveld etter kveld, sørget for at lattermusklene ble minst like støle som golfmusklene. Jan, har alltid noen gode historier på lur, som får latteren til å runge. Kjersti er også en god bidragsyter her!
 
Da jeg sjekket bildene etter at jeg kom hjem, var det som vanlig fullt av bilder av langbord, trolig flere kilometer totalt fra  Chao Lay, solnedgangsmiddagen på Banyan, golfrestauranter, og ikke minst fra ”Lyckliga gatan”. Dere fortjener alle en takk for at dere bidro til å gjøre turen til et hyggelig sosialt fellesskap.

Felles arrangementer.
Vi har en god tradisjon for å ha noen reserver i bakhånd til felles arrangementer, slik også denne gang da vi fikk plass til en pizza-aften hos Luciano på Pizza Garden. Taffelet ble som vanlig avsluttet med kaffe og romslig servering av Grappa, noe enkelte kanskje angret på dagen etter...
 
Det er alltid vanskelig forhåndsannonsere hva vi får til av ekstra arrangementer, for det har sammenheng med valutakurser og endelige flypriser, som vi sjelden kjenner i detalj før noen uker før avreise.  Rundhåndet servering av forfriskninger og snacks under våre forflytninger med buss er også et velkomment innslag.. Dette er en tradisjon vi vil forsøke å opprettholde på framtidige turer, men omfanget kan naturlig nok variere fra år til annet.
 
Neste års Drømmegolf i Thailand
er planlagt til perioden 16. november til 4. desember. Vi har allerede 28 forløpige påmeldinger, og hvis du vil registrere din interesse for denne turen, kan du som vanlig reservere en plass, selvfølgelig helt uten forpliktelser før vi har en ca. pris å komme med utpå våren eller forsommeren en gang.
 
Vil du ha tidligere avreise, ser vi gjerne at du gir beskjed allerede ved påmelding slik at vi kan gi korrekte opplysninger når vi begynner å jobbe med reservasjon av flyseter, for endringer koster kroner. Send en mail til Lars på lars@danferie.no så er du på listen!
Tusen takk til dere alle for nok en minnerik golftur til Smilets Land!
 
Lars i Askim,  Hæp-dama og jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!
Med golfhilsen
Steinar
Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor