Drømmegolf i Thailand 2015
Drømmegolf i Thailand, 10. - 28. november 2015.
 
Denne gang var det en fulltallig gruppe på 29 glade golfere som ble samlet på Nilawan om morgenen den 11., for 6 deltakerere hadde reist i forveien uka før for å ligge i treningsleir. Alle fløy med Thai's direkterute, og med en kraftig jetstrøm i ryggen, gikk turen ned på drøyt 10 timer.
 
Været
Yr har en tendens til å bomme kraftig på sine varsler for Hua Hin. Det ble lovet den ene syndfloden etter den andre I den perioden vi var der. Resultatet var tilnærmet null nedbør, og bortsett fra et par kortvarige byger på kveld/natt, var det tørt som i en ørken, akkurat slik det pleier å være.
Klimaet generelt var behageligere enn i fjor, for nordøstmonsunen var hjertelig tilstede mesteparten av tiden, og da går det greit å utholde 30-32 plussgrader når dagen er på sitt varmeste. Og når forskjellen på dag- og nattetemperatur på det meste er ca 7 grader, er det ikke spesielt hustrig, hverken kveld eller morgen....

Golfbanene
Vi spilte denne gangen:
Palm Hills (3)
Sea Pines (1)
Majestic Creek (2)
Black Mountain (2)
Banyan (2)
Mida GC  (2)
 
Den siste spilte vi i forbindelse med en overnattingstur til Mida GC for å få et avbrekk i den daglige tralten på Nilawan. Det er faltisk rimeligere å last opp en stor turistbuss, kjøre 20 mil, spille golf, overnatte på hotell, holde cocktailparty (medbragt ;-)) og gratis middag med drikke om kvelden, spise frokost og spille ny runde dagen etter, før bussturen tilbake, enn å bli i Hua Hin og spille to runder der!!! Dette frister absolutt til gjentagelse på neste tur!
 
Faktisk har vi vært på Mida GC før. Det var på vår første gruppetur i 2004, og da het banen Grand Garden. Nye eiere  har oppgradert anlegget til en riktig hyggelig standard.
 
Mida GC ligger langt ute i “purra” ca 35 km nordvest for Kanchanaburi. Hotellet består av moderne bungalower, som er spredd i en stor park rundt golfbanen. Banen er variert og utfordrende med gode spilleflater, og har normalt et fast klientell av koreanere som bor på stedet og spiller minst 2 runder hver dag. De starter så fort det lysner av dag, spiller en runde, inn for lunsj og en kort hvil, så ut igjen.
 
Vi benyttet sjansen til å arrangere en sightseeing til Broen over Kwai med besøk på krigskirkegården og krigsmuseet og en tur med “Dødens jernbane” for de som ikke hadde vært der før.
 
Prisen for et opphold er er meget attraktiv: Innkvartering i bungalow med frokost, så mye golf du orker å spille med golfbil og caddie koster ca kr 500 pr døgn.

En bane I Hua Hin er nå nedlagt, nemlig Milford (Hua Hin Seoul) ca en halvtime syd for byen. Vi har aldri hatt den på programmet, men den har blitt spilt på noen fridager. Nedleggelsen kan være et signal om at banebesøkene ikke er like fulltallige som tidligere, og det begynner etterhvert å bli et ganske stort sprik i greenfee mellom Black Mountain/Banyan og resten av banene. Besøket på banene den første uka vi var der var usedvanlig tynt, så det er mulig at noen av banene bør vurdere sin prispolitkk. Den som har lever, får se!
 
Generelt om banene.
Vi har etterhvert et godt statistisk materiale over de banene vi spiller. Det er verdt å merke seg at Sea Pines er den desidert vanskeligste, selv om den slett ikke ser slik ut ved første øyekast. Men når gjennomsnittsscoren for 60 runder i år ligger på 20,5 poeng, mens tilsvarende for Black Mountain er 31 poeng, er det innlysende at både lengde, vanskelighetsgrad og ikke minst slope gjør at disse banene skiller seg markant fra hverandre. Og neste år bør nok herrene spille BM fra 65, slik at banen skiller bedre mellom damer og herrer. Den tid, den glede!
 
Dragon Hills er et hyggelig bekjentskap. Teesteder, fairwayer og greener er av god kvalitet, men resten av anlegget (banen) lider av manglende vedlikehold, så vil vurdere alternativer til neste års tur. Royal Ratchaburi presenterte seg som vanlig I utmerket stand.  Resten av banene var i normalt god stand, med et  pluss for Banyan!
 
Order of Merit
Som vanlig hadde vi vår ettehvert tradisjonelle 10-runders konkurranse, hvorav 8 runder er tellende. De første rundene er nærmest en stillingskrig fra dag til dag, men når den 9. runden starter er det “moving day” hver dag når den dårligste runden kan strykes, og en forhåpentligvis bedre kan legges til.
 
De to siste dagene er det OoM som styrer spilleoppsettet, med lederball til slutt hver dag. Og for en finale det ble!  Utrolig hvor jevnt det blir etter totalt 180 tellende hull!! For det var tett videre nedover på listen også. Og alle har hele tiden noen i nærheten av seg å konkurrere med. Arild Å endte på 3. plass, og deretter fulgte resten av feltet.
 
Båtttur med forviklinger.
Også denne gang hadde vi satt av tid til en båttur med SeaCat, en stor katamaran med overbygget tak. Normalt har den elekrisk fremdrift, men denne gangen ble to hjelpemotorer tatt i bruk, med vekslende hell. Startproblemer, motorstopp og for svak motorkraft satte båten på prøve i meget frisk nordøstmonsun og ditto bølger. Skipper'n jobba som en helt med å holde båten opp mot vinden og holde motorene i gang, men fremdrift var ikke å spore. Etter en stund ble det telefonert, og jeg mistenkte at tauehjelp ble rekvirert. Men vi kom oss etterhvert tilbake Pak Nam Pran-elven  og smult farvann, og møtte tauebåten, som ble høflig avvinket. Vi fikk et lengre cruise oppover elven, og så ble det bading og lunsj, før vi satte kursen hjemover igjen.
 
Jeg tror vi kommer til å satse på en annen type fartøy på den neste utflukten vi skal gjøre. For det skal vi, for den er et herlig avbrekk  golfrundene.
 
Nilawan Invitational,
vår tradisjonelle turnering ble som vanlig avholdt på Palm Hills. Det ble en intens fight, som Arild Å til slutt gikk seirende ut av, to poeng foran Tor H og Rolf S hakk i hæl på 2. og 3. plass. Mest kamp var det om 6. plassen som ble delt av hele 26 spillere!
Longest drive ble vunnet av Wenche og Rune, mens Rolf tok closest to pin.
 
Golf and Wine Dinner på Banyan.
Dette har vi prøvd tidligere, og i år klarte vi å inkludere opplegget i prisen for turen. Et imponerende langbord for 32 gjester var dekket på terrassen, og mens solen sakte dalte ned mot fjellene i Burma, ble vi servert en herlig 5-retters middag med 4 forskjellige viner. Et langbord med 160 glass (vi fikk vann også) som funkler i solnedgangen er et imponerende syn, og stemningen gjennom hele taffelet var upåklagelig. Dette blir definitivt gjentatt på neste tur! Tilbake på Nilawan ble det inntatt forfriskninger, og det ble spontan dansetilstelning  resepsjonen, hvor selv Madame deltok!
 
Gullballen 2015
Dette er en årlig pris som henger svært høyt, og som utdeles for særskilte prestasjoner både på og utenfor golfbanen. Juryen hadde i år et rikt tilfang av kandidater og prestasjoner, så arbeidet var vanskelig, men juryen falt til slutt ned på følgende vinnere, som fikk sine velfortjente gullfargede baller:
 
Huskeprisen gikk denne gang til Rolf, som satte seg på en huske i haven på hotellet  i Ratchaburi, hvor vi hadde et lite cocktalparty. Planken på husken viste seg å være svært ustabil, vippet øyeblikkelig bakover, og sendte Rolf på ryggen i bakken.  Fra glasset med G/T som han hadde i hånden, forsvant ikke en dråpe. Snakk om koordinasjon på høyt nivå!!

G/T-prisen, hvori opptatt misbruks- og blotterprisen, gikk med klar margin til Eirin, som satt foran i båten og jevnlig fikk sjøsprøyt over seg, noe hun beskyttet seg mot ved å heve solkjolen over hodet som beskyttelse. Dette gjorde hun også etter å ha fått utdelt en G/T som hun holdt i hånden da neste bølge kom. Kjolen ble løftet med begge hender, og Kari som sto bak fikk G/T'n midt i fleisen, men hun påsto at den smakte godt!
 
Houdiniprisen, hvori opptatt toalettprisen! gikk til John-Erik etter et besøk på toalettet på Let's Sea. Toalettene er meget spesielle, med åpen vegg ut mot et innendørs basseng (dypt). Etter besøket fant han ut at døren ikke lot seg åpne igjen, og foretok en hasardiøs klatretur rundt veggen utover bassenget for å unnslippe fangenskapet. Noe som elegant kunne vært unngått hvis han hadde husket at han hadde lukket en skyvedør da han gikk inn, og ikke hadde prøvd å åpne den som en vanlig dør da han skulle ut igjen!
 
Vår mann Ford
Golfarrangør, hotellsjef, bookingsjef, transportsjef, refusjonssjef, servitør, forfrisknings-sjef og bartender i bussen, regnskapssjef, turarrangør, og ivrig golfer. Alltid smilende, og stråler som en sol fra morgen til kveld. Han har ett eneste svar, uansett hva vi ber ham om, og det er «NO PROBLEM!», etterfulgt av et strålende smil med glimt i øyet. Lurer du på hva en refusjonssjef er? Det er den personen som sørger for at du får refundert din forhåndsbetalte greenfee hvis du ønsker å stå over en runde hvis du føler deg utilpass, sliten, eller rett og slett vil ta fri fra golfen en dag. Ganske unikt, har vi latt oss fortelle, men hos oss er det en vel etablert praksis at du ikke betaler for tjenester du ikke benytter deg av.
 
Ford er navet i våre turer til Thailand, og han gjør det til en lek å legge opp program og aktiviteter. Uten ham ville det blitt adskillig mer komplisert, og den flyten vi har hatt i våre aktiviteter ville neppe vært den samme.
 
En drøm?
Jeg har en hemmelig drøm om å kunne invitere Ford, hans kone Noi, og kanskje Fiat (hvis det passer med skolen) til Norge som æresgjester når vi arrangerer neste års Nilawan Invitational 12. - 13. august. Jeg skal ta kontakt med Thai Airways og høre om de vil sponse billetter. Opplegget i Norge skal vi ta oss av. Hvis vi må kjøpe billettene er det kanskje noen som vil være med på et spleiselag? Vi kommer evt. tilbake til den saken.
 
Reprise-reprise-reprise-reprise-reprise
HMS

(helse, miljø og sikkerhet) har etter hvert blitt et populært uttrykk i alle livets tilskikkelser. Vi skal her dvele litt ved bokstaven H for helse.

En i gruppen fikk to dager på Bangkok Hospital. Et maveonde medførte at nødvendige daglige piller gikk rett igjennom systemet, og almenntilstanden led av det. Men etter to dager med behandling var han tilbake på sporet og golfbanene, og i fin form!  Ellers var helsetilstanden på topp. Nedenfor skal vi behandle M for miljø. Mens S for sikkerhet overhodet ikke var noe tema, med andre ord ingen skader utover lett forspisning, og muligens andre selvforskyldte “skader”.

Miljø
Vi har sagt det før og vi kommer til å si det igjen: Vi i GolfFerie kan kun legge den tekniske rammen for turen. Innholdet er det deltagerne selv som bringer med seg. Og som vanlig ble ikke det noe problem. For dere viste raskt at dere er en samling usedvanlig ”sosiale dyr”. Og selv om mange deltagere hadde vært med til Thailand før og kanskje ville holde sammen, ble alle i løpet av kort tid en stor, glad vennegjeng som trivdes godt i hverandres selskap. Vi spilte mye golf, men vitser og kommentarer på løpende bånd, kveld etter kveld, sørget for at lattermusklene ble minst like støle som golfmusklene. I denne sammenheng er det på sin plass med en stor takk til Ståle, som underholdt i vanlig stil, og Jan, har alltid noen gode historier på lur, som får latteren til å runge. Kjersti er også en god bidragsyter her!

Da jeg sjekket bildene etter at jeg kom hjem, var det som vanlig fullt av bilder av langbord, trolig flere kilometer totalt fra Chao Lay, solnedgangsmiddagen på Banyan, golfrestauranter, og ikke minst fra ”Lyckliga gatan”. Dere fortjener alle en takk for at dere bidro til å gjøre turen til et hyggelig sosialt fellesskap.

Felles arrangementer.
Vi har en god tradisjon for å ha noen reserver i bakhånd til felles arrangementer, slik også denne gang. Det er alltid vanskelig forhåndsannonsere hva vi får til, for det har sammenheng med valutakurser og endelige flypriser, som vi sjelden kjenner i detalj før noen uker før avreise.  Rundhåndet servering av forfriskninger og snacks under våre forflytninger med buss er også et velkomment innslag.. Dette er en tradisjon vi vil forsøke å opprettholde på framtidige turer, men omfanget kan naturlig nok variere fra år til annet.
 
Neste års Drømmegolf i Thailand
er planlagt til perioden 10. november til 28. november.
Vi har allerede 17 påmeldinger, og hvis du vil registrere din interesse for denne turen, kan du som vanlig reservere en plass, selvfølgelig helt uten forpliktelser før vi har en ca. pris å komme med utpå våren eller forsommeren en gang.

Vil du ha tidligere avreise, ser vi gjerne at du gir beskjed allerede ved påmelding slik at vi kan gi korrekte opplysninger når vi begynner å jobbe med reservasjon av flyseter, for endringer koster kroner. Send en mail til Lars på lars@danferie.no så er du på listen!
Tusen takk til dere alle for nok en minnerik golftur til Smilets Land!
 
Lars i Askim, Hæp-dama og jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!
Med golfhilsen
Steinar
Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor