Drømmegolf i Thailand 2014
Drømmegolf i Thailand, 12.november til 1. desember 2014.

Denne gangen var det 24 forventningsfulle golfere som la ut på tur. Vi hadde mange førstereis denne gangen, og det er alltid spesielt hyggelig å ønske nye gjester velkommen til det jeg velger å kalle “vårt golfparadis” i Hua Hin.

Thai Airways direktefly fra Oslo gjør turen kjapp og behagelig, og er man heldig med jetstrømmen kan turen faktisk gå unna på under 10 timer. Selv testet jeg denne gangen ut Emirates nye rute fra Oslo via Dubai, som kan være et aktuelt alternativ. Vel tre timer ventetid i Dubai på veien nedover gir shoppingmuligheter du neppe finner på noen annen flyplass i verden. Hjem er det bare å gå fra fly til fly, og siden flybytte skjer på tidspunkter man normalt er våken er det ganske greit. Men direktefly er å foretrekke hvis prisforskjellen ikke er for stor.

Været
Sol hver dag, men nordøstmonsunen uteble enkelte dager, slik at det ble i overkant trykkende på enkelte runder. Når temperaturen runder +32 og luftfuktigheten er høy, er det en fordel hvis det er litt bevegelse i luften. Dette skal vi sørge for å ha på plass til neste års tur ;-)! Er man usikker på varmen, kan det være lurt å ta en golfbil. Vil man gå innimellom tar caddien seg av bilen.

Golfbanene var som vanlig i topp stand. Denne gangen spilte vi totalt 12 runder på følgende baner:
Black Mountain (2)

Banyan (2)
Imperial Lakeview (2)
Palm Hills (3)
Sea Pines (2)
Royal Ratchaburi (1)

Vi prøver alltid å spille banene 2 ganger i løpet av oppholdet, men Royal Ratchaburi, som faktisk er et smykke av en bane, ligger 2 timer unna, og fikk nøye seg med en runde.

Vi kan nok konstatere i ettertid at slopen på banene er ganske tøff, sammenlignet med baner i Norge. De av oss som er vant til en kortere hjemmebane fant vel ut at et hcp etablert hjemme gir ganske tøffe utfordringer på ondulerte og raske greener. En saftig bermudarøff krevde også sine ofre. Men totalt sett fikk vi utfordringer som kanskje gjorde oss til bedre golfere? Letteste bane? Faktisk er det Black Mountain, som nok er slopet litt for snilt, sammenlignet med de øvrige. Men fantastisk er den, og hvert eneste år er det gjort større eller mindre ombygginger. Denne gang gjaldt det hull 10, som nå hadde fått vann langs hele venstre side, samt tvers over fairwayen 100 meter foran hullet. Hvordan de får vann til å renne nedover på denne banen? Åssidene rundt banen har jo ingen innsjøer. Jo, et sinnerikt pumpesysten fører vann opp i fjellsiden fra enorme vannlagre, og slipper det ut i passelige doser til å lage sildrende bekker og vannspeil nedover hele banen. Med nok penger er det meste mulig!

Order of Merit!
Også denne gangen hadde vi en konkurranse som omfattet 11 runder, hvorav de 8 beste er tellende. Rolf (hcp 9) koblet tidlig grepet med irriterende stabilt spill, og kunne notere en gjennomsnittlig stbfscore på 35,75!! på sine 8 tellende runder. 1. plassen var det ingen som kunne true, men lenger nedover listen var det kamp til siste putt på siste runde. På de neste plassene fulgte Rune og Jan, og velfortjente gavesjekker oversendes på e-post!

Ny utflukt.
Denne gangen testet vi en tur med en diger katamaran på 7x13 meter som drives elektrisk med batterier. Ingen eksos, bare en stille summing fra elektromotorene. Hele dekket er overbygget med et tak som skjermet mot en strålende sol, og mangelen på vegger ga god lufting og avkjøling I passende monsunbris. Lunsj var inkludert, og tradisjonen tro hadde vi medbragt forfriskninger av ymist slag til fri avbenyttelse. Siden turen startet i Pak Nam Pran-elven, litt før kl. 12, ble hvitvinsbeholdningen umiddelbart satt under press, og etter en times cruise oppover mot Hua Hin, var det klart at 5-liter'n var usedvanlig slunken. Ford grep resolutt telefonen, og da vi ankret opp ca. 100 meter utenfor en strand tok kapteinen en livbøye og kastet seg i sjøen, fullt påkledd. Da han nærmet seg land kom Nilawans pick-up kjørende mellom palmene, og vår mann startet umiddelbart svømmeturen ut til båten igjen, medbringende en vel avkjølt 5-liter med hvitvin, samt en bærepose kalde Singha! Gjett om jubelen sto i taket! Etter lunsj ble det diskusjon om våre mødres råd om ikke å bade rett etter at man har spist. Diskusjonen ble elegant avsluttet av Lars, som uttalte: - Når kapteinen kan svømme etter vin, kan vi selvsagt bade etter lunsj! …og slik ble det!

Nilawan Invitational,
vår tradisjonelle turnering ble som vanlig avholdt på Palm Hills. Det ble en intens fight, som Ståle til slutt gikk seirende ut av et poeng foran Rolf med Rune hakk i hæl på 3. plass. Mest kamp var det om 6. plassen som ble delt av hele 19 spillere!

Golf and Wine Dinner på Banyan.

Dette har vi prøvd tidligere, men i år klarte vi å inkludere opplegget i prisen for turen. Et imponerende langbord var dekket på terrassen, og mens solen sakte dalte ned mot fjellene i Burma og tordenskyene tårnet seg opp i horisonten og lynene blinket til oss i tropenatten, ble vi servert en herlig 5-retters middag med 4 forskjellige viner. Et langbord med 125 glass (vi fikk vann også) som funkler i solnedgangen er et imponerende syn, og stemningen gjennom hele taffelet var upåklagelig. Dette blir definitivt gjentatt på neste tur!

Gullballen 2014
Dette er en årlig pris som henger svært høyt, og som utdeles for særskilte prestasjoner både på og utenfor golfbanen. Juryen hadde i år et rikt tilfang av kandidater og prestasjoner, så arbeidet var vanskelig, men juryen falt til slutt ned på følgende vinnere, som fikk sine velfortjente gullfargede baller:

Formuleringsprisen
Lars, med sin kommentar om bading etter maten, se ovenfor under Ny utflukt. En usedvanlig elegant og problemløsende formulering!

Bakoverprisen
Denne prisen er en gjenganger, og i år var det Jorunn som sikret seg gullballen. Utslaget gikk via et tre, ned på cartveien, nesten via hodet til Rolf, som dukket lynkjapt, deretter via en golfbag og tilbake bak rød tee, altså en såkalt vinball. Dette er en ball som havner i samme område som den mer kjente ølballen. Men vinballen krever spesialkompetanse for å oppnå ønsket resultat!

Belteprisen

Arne hadde kjøpt nytt belte med en avansert teknisk åpningsmekanisme. Under fremvisning av beltet, måtte Kjell fikle Arne forneden i overkant lenge før beltet lot seg åpne. Neste dag var beltet fremdeles i bruk, da Arne følte et presserende behov for å låre benklærne. Beltet var imidlertid uåpnelig, nødhjelp ble søkt i resepsjonen og store deler av personalet ble igangsatt i en redningsaksjon, men låsen nektet å samarbeide. Redningen ble en svenske med nebbtang, som omsider fikk has på mekanismen! En endelig løsning ville ellers ha vært en skarp kniv, noe man helst vil unngå i det aktuelle område, spesielt når beltelinjen er forholdsvis lav!

Vår mann Ford
Golfarrangør, bookingsjef, transportsjef, refusjonssjef, servitør, forfriskningssjef og bartender i bussen, regnskapssjef, turarrangør, og ivrig golfer. Alltid smilende, og stråler som en sol fra morgen til kveld. Han har ett eneste svar, uansett hva vi ber ham om, og det er «NO PROBLEM!», etterfulgt av et strålende smil med glimt i øyet. Lurer du på hva en refusjonssjef er? Det er den personen som sørger for at du får refundert din forhåndsbetalte greenfee hvis du ønsker å stå over en runde hvis du føler deg utilpass, sliten, eller rett og slett vil ta fri fra golfen en dag. Ganske unikt, har vi latt oss fortelle, men hos oss er det en vel etablert praksis at du ikke betaler for tjenester du ikke benytter deg av.

Ford er navet i våre turer til Thailand, og han gjør det til en lek å legge opp program og aktiviteter. Uten ham ville det blitt adskillig mer komplisert, og den flyten vi har hatt i våre aktiviteter ville neppe vært den samme.

En drøm?
Jeg har en hemmelig drøm om å kunne invitere Ford, hans kone Noi, og kanskje Fiat (hvis det passer med skolen) til Norge som æresgjester når vi arrangerer neste års Nilawan Invitational 7. til 9. august. Jeg skal ta kontakt med Thai Airways og høre om de vil sponse billetter. Opplegget i Norge skal vi ta oss av.

Reprise-reprise-reprise-reprise-reprise
HMS (helse, miljø og sikkerhet) har etter hvert blitt et populært uttrykk i alle livets tilskikkelser. Vi skal her dvele litt ved bokstaven H for helse. Noen av gruppen var plaget med litt ”maveromling” eller sår hals en dag eller to, men selvfølgelig ikke nok til at golfen ble lidende. Ellers var helsetilstanden på topp. Nedenfor skal vi behandle M for miljø. Mens S for sikkerhet overhodet ikke var noe tema, med andre ord ingen skader utover lett forspisning.

Miljø
Vi har sagt det før og vi kommer til å si det igjen: Vi i GolfFerie kan kun legge den tekniske rammen for turen. Innholdet er det deltakerne selv som bringer med seg. Og som vanlig ble ikke det noe problem. For dere viste raskt at dere er en samling usedvanlig ”sosiale dyr”. Og selv om mange deltagere hadde vært med til Thailand før og kanskje ville holde sammen, ble alle i løpet av kort tid en stor, glad vennegjeng som trivdes godt i hverandres selskap. Vi spilte mye golf, men vitser og kommentarer på løpende bånd, kveld etter kveld, sørget for at lattermusklene ble minst like støle som golfmusklene. I denne sammenheng er det på sin plass med en stor takk til Ståle, som underholdt i vanlig stil, og Jan, har alltid noen gode historier på lur, som får latteren til å runge.

Da jeg sjekket kameraet etter at jeg kom hjem var det som vanlig fullt av bilder av langbord, trolig flere kilometer totalt fra Chao Lay, Madame Green, solnedgangsmiddagen på Banyan, golfrestauranter, og ikke minst fra ”Lyckliga gatan”. Dere fortjener alle en takk for at dere bidro til å gjøre turen til et hyggelig sosialt fellesskap.

Felles arrangementer.
Vi har en god tradisjon for å ha noen reserver i bakhånd til felles arrangementer, slik også denne gang. Det er alltid vanskelig forhåndsannonsere hva vi får til, for det har sammenheng med valutakurser og endelige flypriser, som vi sjelden kjenner i detalj før noen uker før avreise. Rundhåndet servering av forfriskninger og snacks under våre forflytninger med buss er også et velkomment innslag. Dette er en tradisjon vi vil forsøke å opprettholde på framtidige turer, men omfanget kan naturlig nok variere fra år til annet.

Neste års Drømmegolf i Thailand er planlagt til perioden 11. eller 12. november til 1. desember. Vi har allerede 12 påmeldinger, og hvis du vil registrere din interesse for denne turen kan du som vanlig reservere en plass, selvfølgelig helt uten forpliktelser før vi har en ca. pris å komme med utpå våren eller forsommeren en gang.

Vil du ha tidligere avreise, ser vi gjerne at du gir beskjed allerede ved påmelding slik at vi kan gi korrekte opplysninger når vi begynner å jobbe med reservasjon av flyseter, for endringer koster kroner. Send en mail til Lars på lars@danferie.no så er du på listen!

Tusen takk til dere alle for nok en minnerik golftur til Smilets Land!

Lars i Askim og jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Med golfhilsen

Steinar

Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor