Drømmegolf i Thailand 2013
Drømmegolf i Thailand 2013, 14. november til 3. desember.

Denne turen var fulltegnet med 32 deltagere nesten før vi kom hjem fra den forrige i 2012. Og det er jo hyggelig, men det skaper også en utfordring å lage et program som adskiller seg en smule fra det mange har opplevd før, selv om vi hadde med oss 7 «førstereis» denne gangen.
 
Også i år valgte vi Thai Airways direkterute fra Oslo, men vi slutter aldri å forundre oss over prispolitikk og bagasjeregler. Denne gangen hadde vi golfbag med i reisens pris, men jeg kan ikke synes annet enn at vi, som kjøper ca 10% av flyets kapasitet skal straffes økonomisk for å bestille tidlig, når de som er sent ute kan få billettene 2-3.000 kr rimeligere.
 
Norwegians ruteprogram med de nye Dreamlinere ser ut til å ha gått seg til etterhvert, men med tillegg for mat, bagasje og golfbag er det knapt noen forskjell til andre alternativer. En kraftig ulempe med N. er at flyet til Oslo går fra Bangkok kl 09:00 om morgenen. Det betyr avreise fra hotellet kl. 03:30 og dagfly hjem, men det kan det kanskje være verdt, hvis prisen er bra.
 
Været
Mens vi satt på flyet nedover, dro et kraftig tropisk lavtrykk rett igjennom Hua Hin og dumpet 160 mm nedbør i løpet av natten. Da vi kom frem til Nilawan var det bare å vasse, eller velge biltransport inn til hotellet for det sto 10-15 cm vann i innkjørselen.
 
Ute på banene hadde vinden herjet stygt med trærne, og på Palm Hills hadde 130 digre trær blåst ned, og på Lakeview over 300!! Hva gjør man så? Jo, det er bare å fjerne løvkronene, reise opp det som er igjen av stammen (6-8 meter), støtte opp med stokker og tråkke godt til med en gravemaskin. Deretter er det bare å vente til treet roter seg igjen og setter nye grener. Fikst! På Palm Hills var alle trærne opp og sto igjen i løpet av 8-10 dager. Imponerende!
 
Stort sett alle banene rundt Hua Hin er bygget på sandgrunn, og er i tillegg godt drenert, så de klarte seg godt på tross av nedbøren. Men det var ikke fritt for at det var noen våte partier på enkelte baner de første dagene.
Ellers var været stort sett slik vi forventer at det skal være – sol, varme og lite eller ingen nedbør.
 
Loy Krathong og middag på Sailom Hotel
Loy Krathong er en av de store festdagene i Thailand, og en mangeårig forretningsforbindelse hadde satt sammen en festmeny og tatt turen til Hua Hin fra Bangkok for å spise sammen med oss. Det ble en minneverdig kveld på terrassen på stranden. Fullmånen skinte fra en skyfri himmel og hamret havet i sølv så langt øyet kunne se. Og maten var selvsagt førsteklases, for min venn
Sutin er en sann gourmand.
 
Order of Merit
Også i år hadde vi laget «Norges lengste sammenhengende golfturnering». 11 runder av totalt 12 telte med, men resultatene fra de beste 8 rundene ble tatt med i sammendraget slik at noen «katastroferunder» kunne strykes. Spilleformatet var stbf-poeng, og det var selvsagt frivillig å delta.
Noen valgte å stå over, men for resten ble det en daglig kamp med og mot de som lå nær hverandre i sammendraget. Etter 8 runder var det «moving day» hver dag, etter hvert som dårlige runder kunne strykes, og nye, forhåpentligvis med god score, kunne legges til. Status ble oppdatert daglig, og på de siste rundene ble flightene satt opp etter rekkefølgen, slik at konkurranseelementet virkelig kom frem. En artig konkurranseform som skapte fokus hver dag!
 
Da siste dag opprant var det klart at Erik K og Rolf S lå helt likt, og det ble en innbitt fight på den siste runden på Black Mountain, og avgjørelsen falt ikke før på siste hull, hvor Erik med trygt spill sikret seieren 3 poeng foran Rolf, med Per Ø på 3. plass Snittscoren på de 8 tellende rundene var henholdsvis 34,4 samt 34,1 og 33,5!, Det skilte altså mindre enn 1 slag pr runde i gjennomsnitt mellom de tre premievinnerne!
 
Verdt å merke seg er at vinnerscoren på 276 p er nøyaktig den samme som i fjor! Velfortjente reisegavesjekker på kr 1 250, 750, og 500 var premiene, og vi gratulerer med fenomenalt resultat og stabilt spill på høyt nivå, og takker alle som deltok både i og utenfor konkuuransen!
 
Tur i turen
Nye baner dukker jo ikke opp hvert år, så i år avtalte vi med vår lokale arrangør at vi skulle legge inn en helgetur til området rundt Ratchaburi, hvor jeg tidligere har besøkt et par baner. Denne gangen falt valget på Dragon Hills Golf and Country Club, langt ute i «purra» ca 2 timers kjøretur nord for Hua Hin. Andre dag valgte vi Royal Ratchaburi, ikke veldig langt unna.
 
Førstnevnte bane spilte vi på en tilsvarende tur i fjor, og den er vel verdt turen opp fra Hua Hin, siden den er velholdt og har et spennende design. Greenfee og caddiefee på totalt kr 200 kan jo ikke skremme noen, og selv om det tar et par timer å kjøre blir det billigere enn å spille en av banene i Hua Hin hvis flere deler på transporten.
 
Etter mat og forfriskninger satte vi kursen for byen Ratchaburi 3 kvarter unna. Der var vi booket inn på et lokalt hotell som neppe hadde hatt mange utlendinger som gjester. Men det var rent, pent og moderne, og i en egen festsal ble det dekket til en buffet for oss. Egne drikkevarer (vin, øl og G/T)
hadde vi tradisjonen tro med oss, selv om forsyningene hadde blitt noe desimert i bussen fra Dragon Hills. Vår ambullerende barsjef, Ford, stod nemlig for rundhåndet servering i bussen, slik at stemningen var på topp allerede da vi kom frem til hotellet.
 
Det ble tidlig kveld for de fleste etter en lang dag. Neste morgen opprant med regn og truende skyer, og etter frokost satte vi kursen for Royal Ratchaburi Golf Club i høljende regnvær. Men som bestilt sluttet regnet da vi kom frem til banen, og vi kunne slå ut i lettskyet oppholdsvær. Jeg har spilt banen en gang for 12 år siden, og det ble et gledelig gjensyn. En utrolig vel designet bane i perfekt stand. Morsomme utfordringer på alle hull, og denne dagen spilte vi Texas Scramble, slik at alle fikk prøve seg på utfordringene som banen byr på. Vinnerscoren ble 47 p med 8 mottatte slag, og det skilte kun 1 p mellom de fire første lagene slik at sammenlagt handicap ble avgjørende for utfallet. Og vinnerne ble Roger, Karin, Jan og Bjørn.
 
Greenfee er kr 120 på ukedagene og 210 i helgen, noe som bekrefter at banene i Hua Hin er (for) høyt priset med sine greenfees på mellom kr 450 og 720 Golf på baner utenfor allfarvei i Thailand kan by på utfordringer. Det er ikke uvanlig å sende ut 5 eller 6-baller, spesielt i helgene, og det skal en smule tålmodighet til for å takle 6-timers runder. Sikkert hyggelig og sosialt, men er du ute etter en runde med flyt er det kjørt. Slippe igjennom? Glem det, for etikette som vi praktiserer den er absolutt mangelvare. Hvis det i tillegg spilles om penger, noe det ofte gjør, kan runden bli en ytterst frustrerende affære. Men denne gangen gikk det greit.
 
Man skulle kanskje tro at en todagers tur med buss, greenfee og caddiefee på to baner, hotell med middag og frokost ble dyrt? Men faktisk kostet hele opplegget litt over kr 800 pr person! Det er billigere enn å bli på vårt hotell i Hua Hin og spille to runder på banene der, så det frister til gjentagelse på neste tur. Og slik blir det nok!
 
Nilawan Invitational
vår tradisjonsrike turnering, ble som vanlig avholdt på vår «hjemmebane» Palm Hills. Det spesielle med denne turneringen er at poengene oppgis kun for de 5 beste, og det er det nok mange som er glade for! Alle andre kommer på 6. plass! Og selvsagt er det premier til alle. Denne gang var det Rolf S som vant, tett fulgt av Ford, Roger, Erik og Ester på de neste plassene det skilte bare 4 stbfpoeng mellom de 5 beste, så konkurransen var som vanlig knallhard.
 
Gullballen 2012
Dette er en pris som henger svært høyt og som utdeles for særskilte prestasjoner både på og utenfor golfbanen. Juryen hadde i år et rikt tilfang av kandidater og prestasjoner, så arbeidet var vanskelig, men juryen falt til slutt ned på følgende vinnere, som fikk sine velfortjente gullfargede baller:
 
«Rumba med Gunn»-prisen
De fleste kjenner sikkert låten til «De Derre». Prisen ble utdelt til Turid, som ville forsøke en svingom med lille «Calle», en av servitørene på Nilawan. Han ble vettaskremt og klorte seg fast til alt naglefast inventar for å unnslippe. Det klarte han til slutt.....
 
«Løft ditt hode»-prisen gikk til Per som var så raskt oppe med hodet etter et utslag, at capsen fløy av hodet før kølla hadde truffet ballen. Caps med hakebånd anbefales!
 
«Krøsus-prisen» gikk denne gang til en nykommer, Bjørn G, som etter runden kikket hårfint feil i lommeboken og tipset caddien med 3 000 Baht, mot normalt 300! Caddien holdt klokelig kjeft, og tok trolig 14 dagers ferie umiddelbart!
 
Vår mann Fordkrever et helt eget kapittel. Hotellsjef, golfarrangør, bookingsjef, transportsjef, refusjonssjef, servitør, forfriskningssjef og bartender i bussen, regnskapssjef, turarrangør, og ivrig golfer. Alltid smilende, og stråler som en sol fra morgen til kveld. Han har ett eneste svar, uansett hva vi ber ham om, og det er «NO PROBLEM!», etterfulgt av et strålende smil med glimt i øyet. Lurer du på hva en refusjonssjef er? Det er den personen som sørger for at du får refundert din forhåndsbetalte greenfee hvis du ønsker å stå over en runde hvis du føler deg utilpass, sliten, eller rett og slett vil ta fri fra golfen en dag. Ganske unikt, har vi latt oss fortelle, men hos oss er det en vel etablert praksis at du ikke betaler for tjenester du ikke benytter deg av. Men da vi spilte Majestic Creek, og 18 personer valgte fridag i stedet for golf, forlangte banen faktisk at vi måtte betale 1000 Baht pr person i «no-show» siden vi var litt sene med avbestilling. Det skal vi sørge for at vi slipper neste år, for da skal vi si ifra i tide.
 
Ford er navet i våre turer til Thailand, og han gjør det til en lek å legge opp program og aktiviteter. Uten ham ville det blitt adskillig mer komplisert, og den flyten vi har hatt i våre aktiviteter ville neppe vært den samme.
 
En drøm?
Jeg har en (inntil nå) hemmelig drøm om å kunne invitere Ford, hans kone Noi, og kanskje Fiat (hvis det passer med skolen) til Norge som æresgjester når vi arrangerer neste års Nilawan Invitational 8. til 10. august. Jeg skal ta kontakt med Thai Airways og høre om de vil sponse billetter. Opplegget i Norge skal vi ta oss av.
 
Reprise-reprise-reprise-reprise-reprise
HMS (helse, miljø og sikkerhet) har etter hvert blitt et populært uttrykk i alle livets tilskikkelser. Vi skal her dvele litt ved bokstaven H for helse.
 
En i gruppen ble svimmel og uvel, og ble hentet til Bangkok Hospital med ambulanse. Nærmere undersøkelse med MR avslørte et hjerneinfarkt som øyeblikkelig ble behandlet med medisiner. Etter noen dager var situasjonen vesentlig forbedret, og hjemreisen skjedde uten problemer sammen med resten av gruppen. Noen av gruppen var plaget med litt ”maveromling” og lett forkjølelse med sår hals en dag eller to, men selvfølgelig ikke nok til at golfen ble lidende. Ellers var helsetilstanden på topp. Nedenfor skal vi behandle M for miljø. Mens S for sikkerhet overhodet ikke var noe tema, med andre ord ingen skader utover lett forspisning og en forstuet tå.
 
Miljø
Vi har sagt det før og vi kommer til å si det igjen: Vi i GolfFerie kan kun legge den tekniske rammen for turen. Innholdet er det deltagerne selv som bringer med seg. Og som vanlig ble ikke det noe problem. For dere viste raskt at dere er en samling usedvanlig ”sosiale dyr”. Og selv om 25 av 32 deltagere hadde vært med til Thailand før og kanskje ville holde sammen, ble alle i løpet av kort tid en stor, glad vennegjeng som trivdes godt i hverandres selskap. Vi spilte mye golf, men vitser og kommentarer på løpende bånd, kveld etter kveld, sørget for at lattermusklene ble minst like støle som golfmusklene. I denne sammenheng er det på sin plass med en stor takk til Ståle, som underholdt i vanlig stil, og Jan, har alltid noen gode historier på lur, som får latteren til å runge. Kjersti viste seg også som en utmerket historieforteller, med mange gode vitser og kommentarer.
 
Da jeg sjekket kameraet etter at jeg kom hjem var det som vanlig fullt av bilder av langbord, trolig flere kilometer totalt fra Chao Lay, Sailom Hotel, Madame Green, solnedgangsmiddagen på Banyan, buffeten på Terrace 90, golfrestauranter, og ikke minst fra ”Lyckliga gatan”. Dere fortjener alle en takk for at dere bidro til å gjøre turen til et hyggelig sosialt fellesskap.
 
Felles arrangementer
Vi har en god tradisjon for å ha noen reserver i bakhånd til felles arrangementer, slik også denne gang. Det er alltid vanskelig forhåndsannonsere hva vi får til, for det har sammenheng med valutakurser og endelige flypriser, som vi sjelden kjenner i detalj før noen uker før avreise. Denne gangen ble det plass til 6 middager, delvis med drikke, inkludert Per's 70-årsselskap på Nilawan som alle ble invitert til. Vi hadde også 2 lunsjer inkludert på våre runder på Majestic. Rundhåndet servering av forfriskninger og snacks under våre forflytninger med buss er også et velkomment innslag.. Dette er en tradisjon vi vil forsøke å opprettholde på framtidige turer, men omfanget kan naturlig nok variere fra år til annet.
 
Avslutningsmiddagen ble denne gang lagt til Banyan, i form av en Golf and Wine Dinner. Ca halvparten av gruppen spilte ettermiddagsgolf, og resten ble hentet på hotellet ved 17-tiden. Banyan hadde satt sammen en 5 retters meny med ulike viner til hver rett, og langbordet som var dekket på terrassen i solnedgangen var et imponerende syn med sine totalt 160 glass som funklet i solnedgangen. Prisen på dette opplegget var ca kr 400 pr pers. Slett ikke billig etter thailandske forhold, men sammenlignet med hva et tilsvarende opplegg hadde kostet her hjemme var prisen overkommelig og opplevelsen helt unik, alene som vi var i hele restauranten. Virkelig noe å tenke på til neste år, og da har vi kanskje budsjett til å ta denne kostnaden? Den tid den glede!
 
Neste års Drømmegolf i Thailand
er planlagt til perioden 13. november til 2. desember. Vi har allerede en del påmeldinger, og hvis du vil registrere din interesse for denne turen kan du som vanlig reservere en plass, selvfølgelig helt uten forpliktelser før vi har en ca. pris å komme med utpå våren eller forsommeren en gang.
 
Vil du ha tidligere avreise, ser vi gjerne at du gir beskjed allerede ved påmelding slik at vi kan gi korrekte opplysninger når vi begynner å jobbe med reservasjon av flyseter, for endringer koster kroner. Send en mail til Lars på lars@danferie.no så er du på listen!
 
Tusen takk til dere alle for nok en minnerik golftur til Smilets Land!
 
Kari (Hæpdame), Lars i Askim og jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!
 
Med golfhilsen
Steinar Bjerke
Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor