Drømmegolf i Thailand 2012, 14. november til 3. desember.
Denne turen var fulltegnet med 32 deltagere nesten før vi kom hjem fra den forrige i 2011. Og det er jo hyggelig, men det skaper også en utfordring å lage et program som adskiller seg en smule fra det mange har opplevd før, selv om vi hadde med oss noen «førstereis.»

Også i år valgte vi Thai Airways direkterute fra Oslo, men vi slutter aldri å forundre oss over prispolitikk og bagasjeregler. Denne gangen hadde vi ikke golfbag med i reisens pris, men da to av deltagerne som reiste allerede 17. oktober fikk problemer ved innsjekking og fikk en saftig regning for golfbagene, ble alle varsellamper tent. Faktum er at de som sitter i skranken og som er satt til å forvalte bagasjereglene ikke skjønner «bæret», og det er ikke mye bedre stelt med de som jobber for flyselskapet heller. Etter en del e-postutveksling endte det hele med at alle fikk med gratis golfbag, i stedet for å betale USD 140 t/r (kr 800) pr bag, slik det faktisk står i reglene. Forstå det, den som kan! Men vi takket og tok i mot.

Nå er Norwegians ruteprogram med de nye Dreamlinere klart frem til og med oktober neste år, og det skal bli artig å se hvordan dette vil påvirke direkteruten til Thai Oslo-Bangkok, og Norwegian blir selvsagt med i kampen om vår gunst til neste års tur. En mulig ulempe med N. er at flyet til Oslo går fra Bangkok kl 07:30 om morgenen. Det betyr avreise fra hotellet kl 02:30 og dagfly hjem, men det kan det kanskje være verdt, hvis prisen er bra. Vi får se når vinterprogrammet er klart. Ellers skal vi i januar teste Qatars rute Oslo-Doha-Bangkok, som med korte ventetider kan være et godt alternativ med gunstige reisetidspunkter.

Været.
Etter 12 år med novemberferie i Hua Hin, uten å ha sett snurten av en regndråpe på dagtid, fikk vi denne gangen erfare at været kan være uberegnelig – også i november. Nordøst-monsunen, som normalt blåser stabilt fra begynnelsen av november til slutten av februar, glimret med sitt fravær, og vinden svirret i alle retninger og brakte med seg tordenvær og noen spektakulære skybrudd. De siste kom heldigvis stort sett om natten, men en dag måtte vi utsette avreisen til banen et par timer, for vi hadde blitt gjennomvåte før vi hadde kommet oss inn i bilene… hvis vi hadde prøvd på det. Vi fikk også et par byger på noen av banene, men med en paraply i bagen ble de taklet uten problemer. Regnklær er uaktuelt i denne delen av verden, for temperaturen fører til at man blir dampkokt ganske omgående, for regn i +30 er ikke spesielt kjølig!

Stort sett alle banene rundt Hua Hin er bygget på sandgrunn, og er i tillegg godt drenert, så de klarte seg godt på tross av nedbøren. Men det var ikke fritt for at noen skumlet litt om «søkkvåte baner hele sommeren, og nå er det jammen slik her også!»

4 personer reiste til Majestic Creek på en fridag første helgen av turen. De fikk turens våteste runde, for på de første 9 hullene varierte været mellom styrtregn og skybrudd i samfulle 2 timer, før det lettet litt. Bilder fra runden dokumenterer med all ønskelig tydelighet at golf i Thailand også kan være vått! Utrolig nok ble scoren bra for alle 4!

Order of Merit.
Nytt av året var at vi hadde laget «Norges lengste sammenhengende golfturnering». 11 runder av totalt 12 telte med, men resultatene fra de beste 8 rundene ble tatt med i sammendraget slik at noen «katastroferunder» kunne strykes. Spilleformatet var stbf-poeng, og det var selvsagt frivillig og delta. Noen valgte å stå over, men for resten ble det en daglig kamp med og mot de som lå nær hverandre i sammendraget. Etter 8 runder var det «moving day» hver dag, etter hvert som dårlige runder kunne strykes, og nye, forhåpentligvis med god score, kunne legges til. Status ble oppdatert daglig, og på de siste rundene ble flightene satt opp etter rekkefølgen, slik at konkurranseelementet virkelig kom frem. En artig konkurranseform som skapte fokus hver dag!

Da siste dag opprant var det klart at bare en katastroferunde kunne frata Rolf S seieren, og med trygt spill og en 36-runde var saken avgjort. 275 stbf-poeng på 8 runder gir et snitt på 34,4 pr runde, og det er ikke verst når toppscoren var 36, og hcp er 9!

En velfortjent reisegavesjekk på kr 2 000 var premien, og vi gratulerer med fenomenalt resultat og stabilt spill på høyt nivå!

Tur i turen.
Nye baner dukker jo ikke opp hvert år, så i år avtalte vi med vår lokale arrangør at vi skulle legge inn en helgetur til området rundt Ratchaburi, hvor jeg tidligere har besøkt et par baner. Denne gangen falt valget på Panurangsi Golf Club og Dragon Hills Golf and Country Club, langt ute i «purra» ca. 2 timers kjøretur nord for Hua Hin. Førstnevnte bane besøkte jeg i 2002. Den ligger i en enorm militærleir, og det som gjør den helt spesiell er at det ved solnedgang flyr ut millioner av flaggermus fra en hule ca. 10 meter over fairwayen på hull 18. Dessverre var det en overskyet kveld, slik at fenomenet kun er synlig i skumringen, som er kort i denne delen av verden. Men i klarvær kan man se denne elven av liv mot nattehimmelen i lang tid. Alle flyr i samme retning mot horisonten, og det er kun flaggermusene som vet hva de skal der... og neste morgen kommer de hjem igjen.

Golf på baner utenfor allfarvei i Thailand kan by på utfordringer. Det er ikke uvanlig å sende ut 6-baller, og det skal en smule tålmodighet til for å takle 6-timers runder. På Panurangsi fant vi kjapt ut at det bare var å «tute med ulvene», og slo oss sammen som best vi kunne etter å ha fått en 6-ball foran oss. Hyggelig og sosialt, men er du ute etter en runde med flyt, er det kjørt. Slippe igjennom? Glem det, for etikette slik vi praktiserer den er absolutt mangelvare. Hvis det i tillegg spilles om penger, noe det ofte gjør, kan runden bli en ytterst frustrerende affære.

Klubbhuset på denne banen var nytt, og delvis under oppføring. Kun herregarderobe var tilgjengelig og siden halvparten av oss var damer, som valgte å bruke herregarderoben, var det nok enkelte av de mannlige, lokale spillerne som fikk seg en aldri så liten overraskelse da de kom for å dusje etter runden ;-)

Fra Panurangsi gikk kjøreturen til Dragon Hills og hotellet der, som ligger ca. 3 km fra selve banen. Så snart vi var innkvartert ble det dekket til en stor buffet, og selv om interiøret ikke var spesielt intimt, sto stemningen raskt i taket, og kvelden utviklet seg snart til det reneste «stand-up show» med vitser og historier på løpende bånd, så latteren satt løst i flere timer. Og siden vi hadde hotellet for oss selv, var vi ikke til sjenanse for andre gjester.  Men personalet lurte sikkert på hva som hadde «truffet» dem!

Natten bød forøvrig på sprakende tordenvær med tropiske regnskyll, som fremdeles ikke hadde gitt seg helt neste morgen, så det var med bange anelser vi sjekket ut av hotellet og satte kursen mot golfbanen. Utrolig nok viste den seg å være fullt spillbar, selv om noen partier var litt våte. Det var unison enighet om at layout og generell tilstand på denne banen var av meget høy klasse, og at den trygt kan anbefales for et nytt besøk ved en senere anledning, kanskje i kombinasjon med en annen eller andre baner i området, for det finnes flere å velge mellom. Den tid, den glede!

Man skulle kanskje tro at en todagers tur med buss, greenfee og caddiefee på to baner, hotell med middag og frokost ble dyrt? Men faktisk kostet hele opplegget kr 800 pr person! Det er billigere enn å bli på vårt hotell i Hua Hin og spille to runder på banene der, så det frister til gjentagelse i en eller annen form. Og slik blir det nok!

Nilawan Invitational
vår tradisjonsrike turnering, ble som vanlig avholdt på vår «hjemmebane» Palm Hills.  Det spesielle med denne turneringen er at poengene oppgis kun for de 5 beste, og det er det nok mange som er glade for! Alle andre kommer på 6. plass! Og selvsagt er det premier til alle. Denne gang var det Grete E som vant, tett fulgt av Rolf S, Per K, Liv L og Per Ø på de neste plassene det skilte bare 4 stbf-poeng mellom de 5 beste, så konkurransen var som vanlig knallhard..

Gullballen 2012
Dette er en pris som henger svært høyt og som utdeles for særskilte prestasjoner både på og utenfor golfbanen. Juryen hadde i år et rikt tilfang av kandidater og prestasjoner, så arbeidet var vanskelig, men juryen falt til slutt ned på følgende vinnere, som fikk sine velfortjente gullfargede baller:

 

Den Glade Vandrer-prisen -> Bodil - Hull 6 Banyan.
Innspillet gikk hårfint over greenen til et særdeles ustabilt leie på cart-veien. Bodil fulgte ballen tålmodig ca. 80 meter ned veien til den stoppet, og kippet resolutt (etter free drop) oppover veien igjen og ballen fulgte samme stødige rute tilbake, tilsammen ca. 160 meter på cart road!! I feil retning! Scoren forbigås i stillhet!!

Bakoverprisen -> Laila - Hull 13, Lakeview. Par 3 over vann
Et herlig toppet utslag med driveren rett ned i steinene foran utslaget sendte ballen i en høy bue nesten rett opp og landet 2 meter bak spilleren. En prestasjon det virkelig står respekt av når man tar tee-stedets størrelse, med vann på alle kanter i betraktning. Her snakker vi presisjonsgolf! Ikke minst når vi tar med at det er andre gang kandidaten tar hjem denne attråverdige prisen. Slaget bakover fra rød tee kalles en «Vinball» for å skille den fra den mer kjente «Ølballen», som havner omtrent på samme sted.

Dr. Dyregod-prisen!
Snøfrid bar omsorgsfullt rundt en schwæær padde i vesken med klesskift. Trolig et forsøk på å redde krypet fra det i overkant fuktige været denne dagen. Utrolig omsorgsfullt, selv om det resulterte i et overraskende vræl når vesken ble åpnet i garderoben på Banyan! Et utslag av falsk beskjedenhet, må man tro!!? Dyret ble gitt friheten tilbake etter resolutt inngripen fra Liv W. 

Vår mann Ford,
krever et helt eget kapittel. Hotellsjef, golfarrangør, bookingsjef, transportsjef, refusjonssjef, servitør, forfriskningssjef i bussen, regnskapssjef, turarrangør, og ivrig golfer. Alltid smilende, og stråler som en sol fra morgen til kveld. Han har ett eneste svar, uansett hva vi ber ham om, og det er «NO PROBLEM!», etterfulgt av et strålende smil med glimt i øyet. Lurer du på hva en refusjonssjef er? Det er den personen som sørger for at du får refundert din forhåndsbetalte greenfee hvis du ønsker å stå over en runde hvis du føler deg utilpass, sliten, eller rett og slett vil ta fri fra golfen en dag. Ganske unikt, har vi latt oss fortelle, men hos oss er det en vel etablert praksis at du ikke betaler for tjenester du ikke benytter deg av.

Han overrasket alle denne gang, da han etter premieutdelingen fremførte en sang på norsk! til oss alle, forfattet av, og innøvet i samarbeid med Ståle E på melodien «Kjerringa med staven». Med stødig sangstemme og sitt sedvanlige smil om munnen høstet han trampeklapp og hurrarop for fremførelsen!

Ford er navet i våre turer til Thailand, og han gjør det til en lek å legge opp program og aktiviteter. Uten ham ville det blitt adskillig mer komplisert, og den flyten vi har hatt i våre aktiviteter ville neppe vært den samme.

En drøm?
Jeg har en hemmelig drøm om å kunne invitere Ford, hans kone Noi, og kanskje Fiat (hvis det passer med skolen) til Norge som æresgjester når vi arrangerer neste års Nilawan Invitational 16. til 18. august. Dette vil måtte bli et spleiselag på flybilletten, så hvis du har lyst til å være med på det, er du forhåndsvarslet nå. Men denne saken skal vi komme tilbake til.

Reprise-reprise-reprise-reprise-reprise

 

HMS
(helse, miljø og sikkerhet) har etter hvert blitt et populært uttrykk i alle livets tilskikkelser. Vi skal her dvele litt ved bokstaven H for helse. Et par av gruppen var plaget med litt ”maveromling” og lett feber en dag eller to men ellers var helsetilstanden på topp bortsett fra litt lett forkjølelse og sår hals for noen. Men selvfølgelig ikke nok til at golfen ble lidende. Nedenfor skal vi behandle M for miljø. Mens S for sikkerhet overhodet ikke var noe tema, med andre ord ingen skader utover lett forspisning og et vrikket kne, som ble tapet etter alle kunstens regler før hver runde.

Miljø
Vi har sagt det før og vi kommer til å si det igjen: Vi i GolfFerie kan kun legge den tekniske rammen for turen. Innholdet er det deltakerne selv som bringer med seg. Og som vanlig ble ikke det noe problem. For dere viste raskt at dere er en samling usedvanlig ”sosiale dyr”.  Og selv om 27 av 32 deltagere hadde vært med til Thailand før og kanskje ville holde sammen, ble alle i løpet av kort tid en stor, glad vennegjeng som trivdes godt i hverandres selskap. Vi spilte mye golf, men vitser og kommentarer på løpende bånd, kveld etter kveld, sørget for at lattermusklene ble minst like støle som golfmusklene. I denne sammenheng er det på sin plass med en stor takk til Ståle, som overrasket med sangen fra Ford!. Takk, Ståle! Og Jan har alltid noen gode historier på lur, som får latteren til å runge.

Da jeg sjekket kameraet etter at jeg kom hjem var det som vanlig fullt av bilder av langbord, trolig flere kilometer totalt fra Chao Lay, Madame Green, solnedgangsmiddagen på Banyan, bufféten på Terrace 90, golfrestauranter, og ikke minst fra ”Lyckliga gatan”. Dere fortjener alle en takk for at dere bidro til å gjøre turen til et hyggelig sosialt fellesskap.

Felles arrangementer.
Vi har en god tradisjon for å ha noen reserver i bakhånd til felles arrangementer, slik også denne gang. Det er alltid vanskelig forhåndsannonsere hva vi får til, for det har sammenheng med valutakurser og endelige flypriser, som vi sjelden kjenner i detalj før noen uker før avreise. Denne gangen ble det plass til 4 middager, delvis med drikke, samt 2 lunsjer med drikke, og rundhåndet servering av forfriskninger og snacks under våre forflytninger med buss. Dette er en tradisjon vi vil forsøke å opprettholde på framtidige turer, men omfanget kan naturlig nok variere fra år til annet.

Neste års Drømmegolf i Thailand
er planlagt til perioden 13. november til 1. eller 2. desember. Vi har allerede en del påmeldinger, og hvis du vil registrere din interesse for denne turen kan du som vanlig reservere en plass, selvfølgelig helt uten forpliktelser før vi har en ca. pris å komme med utpå våren eller forsommeren en gang. Vil du ha tidligere avreise, ser vi gjerne at du gir beskjed allerede nå, slik at vi kan gi korrekte opplysninger når vi begynner å jobbe med reservasjon av flyseter, for endringer koster kroner. Send en mail til Lars på lars@danferie.no så er du på listen!

Tusen takk til dere alle for nok en minnerik golftur til Smilets Land!

Kari (Hæpdame), Lars i Askim og jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! Med golfhilsen Steinar

Nyheter
Gruppetur til Sør-Afrika 2015
9/15/2014
Ny runde med drømmegolf går til Sør-Afrika fra 11. til 27. mars 2015. 11 runder fordelt på 16 dager. Max. 32 deltakere.

Les mer >>

Reiseleder
9/15/2014
En liten presentasjon av vår faste reiseleder, Steinar Bjerke

Les mer >>
 
Besøksadresse: Løkkekroken 106, 1815 Askim | T: 69 88 33 70                        Design / CMS: Netnor